Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Som gent de profit” l’exposició sobre el malbaratament alimentari

Estants de l'exposició "Som Gent de Profit".
Estants de l'exposició "Som Gent de Profit".

DIMARTS 12 NOVEMBRE 2019

“Som Gent de Profit” és una campanya de comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya per lluitar contra el malbaratament alimentari. El menjar constitueix un recurs valuós que cal tractar i consumir amb responsabilitat per poder-ne aprofitar totes les seves capacitats nutritives. Tot i això, en les societats desenvolupades es llencen milers de tones d’aliments. 

Del total de residus municipals que es generen a Catalunya 1,18 milions són fracció orgànica, és a dir, restes de menjar, de les quals 262.000 tones són aliments malbaratats. Això correspon al 6,3% del total de residus municipals generats a Catalunya, i equival a dir que un català malbarata cada any prop de 35 kg de menjar.

Aquesta iniciativa s’adreça a la ciutadania i té com a objectiu conscienciar la població de que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.

 

L’exposició, situada al local del ball, és itinerant i s’ha concebut a partir de dades impactants sobre el malbaratament alimentari a Catalunya. Constituïda de 14 plafons s’ha recreat un espai quotidià, proper a la gent, com la cuina d’una llar, d’una escola o d’un restaurant, on pot tenir lloc el malbaratament alimentari. S’obrirà al públic els dies 14 i 21 de novembre de 17:30h. a 20:00h. i el dia 19 de novembre de 19:00h. a 20:00h.

 

L’exposició va acompanyada d’un taller, el qual,  es dirigeix a tot tipus de públic: adults, joves i també infants, per als quals s’han adaptat algunes de les activitats. Es durà a terme el pròxim dissabte dia 16 de novembre a les 17:30h. al local del ball. A més, els matins del dies 18 i 25 de novembre, l’exposició romandrà reservada per a que les escoles del poble puguin assistir-hi tranquil·lament.

 

L'entrada és gratuïta i per a tots els públics.

No us quedeu a casa, el vostre gra de sorra és molt important!

Document Actions