Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La Milla de Sidamon

2018090512071142212.jpgLa Milla es una competició esportiva que es celebra el primer dissabte després de la Festa Major, l'edició d'enguany serà la núm. 5

Imatge: Josep M. Llovera

  

 

El recorregut es d'una milla (1.609 m) i es fa a l'Avinguda Generalitat al circuit montat a l'efecte.

Origen:

Dos membres de l'associació Atlética Xafatolls, residents a Sidamon varen organitzar la primera competició l'any 2015 amb gran èxit de participació.

Actualment la Milla de Sidamon es la final del campionat de La Milla de Catalunya .

Anar al blog de La Milla

La Flama del Canigó

flama_canigo.jpgLa Flama del Canigó s’encén cada 22 de Juny al cim de l’emblemàtica muntanya de les terres de Conflent, a la Catalunya Nord (2.784 metres). Durant tot l’any el foc es conserva al Castellet de Perpinyà, i any rere any la flama es regenera en aquest cim. Així, es manté viva la tradició d’encendre les fogueres catalanes la nit de Sant Joan. La flama del Canigó, doncs, esdevé un símbol de la unitat catalana. El seu foc, que mai s’apaga, és un homenatge a la cultura i la nació catalana: Catalunya i els catalans troben en aquest cim una nova raó de ser i un nou tret d’identitat. 

https://documentalsmuntanya.wordpress.com/

 
A Sidamon és una activitat esportiva que es realitza al poble des de fa 4 o 5 anys cada 23 de juny. Es tracta que un grup de corredors van a Mollerussa, recullen la Flama i la porten corrent per relleus fins a Sidamon. Un cop al poble, la porten els nens de l'escola, també per relleus fins a la pista esportiva on s'encén el foc de st. Joan i és llegeix el manifest de la Flama del Canigó dels Països Catalans.
 

Més enllaços:

https://www.omnium.cat/

http://www.wikiwand.com/

Catigat

catigat_baixa.jpgLa Cati-Gat Bici-Tour Pla d’Urgell, és una marxa en BTT no competitiva, amb l’objectiu de passar per tots els nuclis del Pla d’Urgell sense repetir trajecte amb un temps determinat. El recorregut curt és d’uns 45 km. El Mitjà és d’uns 75 km. El Llarg és d’uns 105 quilòmetres senyalitzats i amb un desnivell positiu de 500 metres.

Blog del Catigat: