Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Festa Major de Sant Blai

2007 - Sant Blai - Cant coral església (1).jpgEl 3 de febrer és Sant Blai i Sidamon commemora en agraïment a la guarició de la pesta aquest Sant que també el té com a patró.

Es celebra Missa de Festa Major en honor a Sant Blai. 

Durant la celebració es fa la benedicció dels pans, fruits i candeles recordant la Candelera o Festa de la Llum. En acabar hi ha el cant dels Goigs a Sant Blai i l'adoració de les Relíquies

Altres activitats festives: cinema, ball, sardinada popular, etc. 

Galería

Festa Major d'Estiu

Festa Major - 20160223-2.jpgFesta Major d'Estiu dedicada a Sant Bartomeu en la que es realitzen diverses activitats dedicades als ciutadans del municipi i dels municipis veïns, per a tots els gustos i totes les edats.

La celebració comença el dia 24 d'agost i dura fins el 27 d'agost.

Sant Jordi

sant_jordi.jpg23 d'abril, Diada de Sant Jordi.

Amb parades de llibres i flors.

Festa Nacional de Catalunya

11setembre_200x200.JPGPer celebrar la diada de Catalunya que és el dia 11 de setembre, L'Associació Cultural de Sidamon amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitzen un dinar popular realitzant paelles per tot el poble a part de la preparació d'un seguit d'activitats varies adaptades a totes les edats.

Revetlla de Sant Joan

sanjoan_200x200.jpgDia 23 de juny L'Ajuntament de Sidamon organitza la revetlla de Sant Joan amb un sopar i ball per a totes les edats i tots els gustos musicals.

 

Matança del porc

Matança 2 Modificada .pngEl dia 1 de maig, La Penya Blaugrana de Sidamon amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitzen la matança del porc.

Celebració que es realitza des de fa molt temps i que es popular, es pot apuntar gent del poble i dels pobles de les rodalies.

Acostuma venir algun directiu o jugador del Barça, així com penyes dels voltants.

La Festa de les Cassoles

XXIV festa de la cassola 08 001.jpg

Es celebra a la vigília de la Festa Major

Veure més imatges

Calçotada

Calçotada-0010.pngL'Associació Cultural amb col·laboració de l'Ajuntament de Sidamon organitzen la Calçotada quan s'acosta l'època de collir aquesta verdura tant nostra.           

La Calçotada és una activitat que es va consolidant en el calendari anual de festes del municipi. 

            

           

Carnestoltes

Carnestoltes0015.pngL'Associació de Dones amb col·laboració de l'Ajuntament de Sidamon organitza cada any la festa més divertida de tota la nostra cultura, el carnestoltes.                                                                                                                                               Totes les veïnes i veïns es disfressen i porten la seva carrossa personalitzada. Tancant la festa amb un concurs de disfresses seguidament d'un berenar i un espectacle per als més petits.

 

Festa dels Gegants

ExposicióGegants0001.jpgTrobada de Gegants

Galeria

Caminada a la llum de la lluna

image
La Caminada a la Llum de la Lluna, organitzada per l'Associació de Dones de Sidamon, es celebra cada inici d'estiu. 

Sopar a la fresca

image

Un cop el bon temps es apareix per Sidamon, el veïns de cada carrer organitzen un sopar a la fresca.

És tradició que cada casa porti un plat diferent per a que tothom pugui gaudir de la varietat de menjars que es preparen.

Document Actions