Coca de recapte
Ingredients per a la massa:
- 50 g de farina - 30 g de llevat premsat - sal - 1 vas d'aigua tèbia - 30 g de mantega - 1 dl. d'oli
Guarnició: 6 tomates madures, 3 cebes, 4 arengades, 3 albergínies, 3 pebrots vermells, sal i 1 dl. d'oli.
Recepta:
1. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà, en el centre, fiqueu-hi els altres ingredients, tret de l'oli. Treballeu amb les mans fins que s'obtingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
2. Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d'aire. Trigarà a fermentar unes tres hores.
3. Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l'oli, treballeu-la fins que l'oli hagi quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica; deixeu-la reposar trenta minuts més, tapada.
4. Mentrestant, rostiu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los en tires.
5. Ensalgueu amb farina una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli; a sobre, col·loqueu-hi les cebes tallades rodones, la tomata trossejada, els pebrots i les albergínies, els arengs nets i tallats; tireu-hi oli per sobre.
6. Porteu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 C, uns trenta minuts. Es pren calent, és quan està al màxim el seu sabor exquisit.