Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ratafia de nous (2 receptes)

RECEPTA 1

Ingredients de base (per cada litre d'anís dolç)

  • 3 nous tendres
  • 1/2 barreta de canyella
  • 1 nou moscada
  • 3 clauells d'olor
  • 5 grans de cafè
  • 30 grs entre: anís estrellat, anís comí, saliàndria i matafaluga

Herbes

  • Menta
  • Maria Lluisa
  • Camomil·la
  • Tarongina
  • Espígol
  • Llorer
  • Sàlvia
  • Nepta (alfàbrega de gat)
  • Flor de malva
  • Til·la
  • Farigola
  • Romaní
  • Alfàbrega
  • Regalèssia Valeriana
  • Boldo
  • Flor de taronger (azahar)
  • Flor de saüc i Fonoll

Preparació:

Es deixa durant quaranta dies a sol i serena dins una ampolla de vidre.

Després es cola dues vegades, una amb un colador normal i tot seguit amb paper de filtre. Aquest licor es fa entre Sant Joan i Sant Pere, quan les nous encara no estan fetes (s'han d'acabar de tallar a trossets). L'ampolla s'ha de mantenir ben tapada.

Recepta de: Maria Marsà Sobany de Cal Condordi (Sidamon)

 

RECEPTA 2

Ingredients (per cada litre d'anís dolç)

  • 3 nous tendres
  • 1/2 barreta de canyella
  • 1 nou moscada
  • 3 clauells d'olor
  • 5 grans de cafè
  • 30 grs entre: anís estrellat, anís comí, menta, matafaluga, Maria Lluïsa i Camomil·la

Preparació:

Es deixa reposar durant quaranta dies a sol i serena dins una ampolla de vidre. Desprès es cola dues vegades, una amb un colador normal i tot seguit amb paper de filtre.

Recepta de: Teresa Carulla Mayench de Cal Forner (Sidamon)