Ratafia de nous (2 receptes)
RECEPTA 1
Ingredients de base (per cada litre d'anís dolç)
- 3 nous tendres
- 1/2 barreta de canyella
- 1 nou moscada
- 3 clauells d'olor
- 5 grans de cafè
- 30 grs entre: anís estrellat, anís comí, saliàndria i matafaluga
Herbes
- Menta
- Maria Lluisa
- Camomil·la
- Tarongina
- Espígol
- Llorer
- Sàlvia
- Nepta (alfàbrega de gat)
- Flor de malva
- Til·la
- Farigola
- Romaní
- Alfàbrega
- Regalèssia Valeriana
- Boldo
- Flor de taronger (azahar)
- Flor de saüc i Fonoll
Preparació:
Es deixa durant quaranta dies a sol i serena dins una ampolla de vidre.
Després es cola dues vegades, una amb un colador normal i tot seguit amb paper de filtre. Aquest licor es fa entre Sant Joan i Sant Pere, quan les nous encara no estan fetes (s'han d'acabar de tallar a trossets). L'ampolla s'ha de mantenir ben tapada.
Recepta de: Maria Marsà Sobany de Cal Condordi (Sidamon)
RECEPTA 2
Ingredients (per cada litre d'anís dolç)
- 3 nous tendres
- 1/2 barreta de canyella
- 1 nou moscada
- 3 clauells d'olor
- 5 grans de cafè
- 30 grs entre: anís estrellat, anís comí, menta, matafaluga, Maria Lluïsa i Camomil·la
Preparació:
Es deixa reposar durant quaranta dies a sol i serena dins una ampolla de vidre. Desprès es cola dues vegades, una amb un colador normal i tot seguit amb paper de filtre.