Recull de truites (Associació de Dones de Sidamon)
Truita d'espinacs, patata i all
Tallem les patates i les posem a coure amb oli. Quan estan bastant fregides, hi afegim els espinacs i després l'all. Un cop tot a punt, afegim els ous i fem quallar la truita.
Recepta de: Margarita Calama
Truita d'espàrrecs
Primer fregim els espàrrecs. quan estan cuits al seu punt hi afegim els ous batuts i fem la truita.
Recepta de: Dolors Carulla
Truita de patates
Tallem les patates a taquets i les fregim. Després hi afegim la ceba ratllada i ho deixem coure tot. Batem els ous afegint-hi una cullerada d'aigua i fem la truita.
Recepta de: Dolors Giné
Truita Barrejada
Tallem la ceba fineta i la fregim. Afegim el pebrot vermell, el xorís vermell picant i després la patata. Quan tot està cuit ho barregem amb els ous batuts i fem la truita.
Recepta de: Pura Bosch
Truita de patata i xorís
Tallem les patates i les fregim. Hi afegim el xorís trencadet a bocinets. Quan està a punt hi afegim els ous i fem la truita.
Recepta de: Ramon Solsona
Truites individuals amb sorpresa
Fregim els bolets amb all i julivert. A banda fem una beixamel. Barregem els bolets, la beixamel i una mica de pebre. Fem truites a la francesa. Posem el farciment que hem preparat abans al mig de la truita i l'enrotllem. La servim acompanyada d'un fons de tomàquet cuit.
Recepta de: Pura Bosch
Truita de verdures
Agafem ceba, patates, all tendre, porro, pèsols i ho ratllem tot. Ho posem a coure i quan està tot cuit afegim una llauna de tonyina. Hi afegim els ous i fem la truita.
Recepta de: Magda Bals
Truita de botifarra negra
Tallem la botifarra i la coiem una mica. Hi afegim els ous i fem la truita.
Recepta de: Rosario Tella
Truita de tonyina
Fem truites individuals amb all, julivert i tonyina
Recepta de: Rosario Tella
Pastís de truites
- Fem una truita de patates i ceba.
- Fem una truita de carxofes: les tallem i fregim a la paella i una vegada cuites i afegim els ous.
- Fem una truita d'espinacs: els fregim a la paella i quan estan a punt i afegim una llauna de tonyina i posem els ous.
- Fem una truita de gírgoles: les fregim, hi posem all i julivert i hi afegim els ous.
Deixem refredar les truites i una vegada estiguin fetes es munten en pastís:
Posem la truita de patates, la suquem de tomàquet fregit. Posem la d'espinacs i la suquem de maionesa, posem la de carxofa i la suquem de tomàquet fregit. I per acabar, posem la de gírgoles i la suquem de maionesa.
Les deixem a la nevera una bona estoneta. S'han de menjar tallant totes les truites a la vegada.
Recepta de: Iolanda Roca
Truita de patates i tomàquet
Tallem les patates i les fregim fins que estiguin tovetes. Afegim un reig de llet i una mica de tomàquet fregit. Ho barregem tot molt bé i quan està a punt hi afegim els ous i la fem quallar.
Recepta de: Rosario Tella
Truita de samfaina
Coïem la patata, no massa quantitat. Una vegada cuita la guardem. Al mateix oli, fregim la samfaina. Quan ja està a punt afegim la patata, els ous i fem la truita.
Recepta de: Nuri Vila
Truita de patata
Quan l'oli està ben calent, afegim les patates trinxades. Quan estan mig cuites afegim la ceba i fem la truita normal.
Recepta de: Nuvi Vila
Truita d'espinacs i fesols
Posem els espinacs a la paella. Quan estiguin mig cuits afegim l'all i els fesols (no massa). Una vegada està tot a punt hi afegim els ous i fem la truita.
Truita amb sorpresa
- Fregim les patates i la ceba. Una vegada cuites les posarem a l'escorredor per a que perdin l'oli.
- En un bol les barregem amb els ous batuts, un raig de llet i una culleradeta de llevat.
- A la paella posem una capa de barreja de patates, ceba i ou. Després una capa de formatge a talls. Una altra capa de patata, una altra de formatge i acabem amb una de patates i fem la truita.
- Una vegada la truita està ben freda la tallem pel mig i hi posem llom adobat o pernil, o l'embotit que vulguem.
Recepta de: Araceli Capitan